Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutya Rekordok

Cikkek

A legcukibb kutya a világon

2013.02.05

 

Meghódította a Facebook felhasználókat egy kiskutya. Boo profilját csaknem 2.000.000 felhasználó Likeolta.

pomerámiai törpespicc fajtához tartozó kutyusnak két éve van Facebook profilja. A kutyus gazdíja képeket és filmecskéket tölt fel a négylábúról a Facebookra, a rajongók pedig nem maradtak el.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutya Rekordok | Hozzászólások: 0

A világ legkisebb kutyája

2012.10.12

Beyoncé örökbefogadására rengetegen jelentkeztek.

A nőstény, keverék kiskutya születésekor mindössze 2,8dkg-ot nyomott, két hetes korában pedig csupán akkora volt, mint egy bankkártya. Bár még nem hivatalos az eredmény, de valószínűleg apró méretével Guinness-rekordot dönt, mint a világ legkisebb kutyája. Jelenleg súlya 124gramm, és az állatorvosok szerint felnőtt korára maximum 1kg-ot fog nyomni.

A kisállat egy menhelyen lévő anyától született, öt testvérével együtt. A később Beyoncé névre keresztelt apróság utolsóként született meg, ráadásul szívverése sem volt. Dr. Michael Russell, az állatvédő-szervezet orvosa szívmasszázzsal keltette életre. Azonban légzése még ekkor sem indult be.

Ezért Beth DeCaprio asszisztens szájból-szájba lélegeztetéssel próbált segíteni a kiskutyának: „Vicces és kissé gusztustalan is volt, ahogyan a számat az övé köré próbáltam tenni, de néhány valóban apró lélegzetvétel után mozgolódni kezdett. Ezután kitisztítottuk a légútját és újra próbálkoztam. Hamarosan észrevettük, hogy magától lélegzik. Ő egy igazi kis túlélő!”

Az állatvédő liga célja, hogy Beyoncé segítségével felhívják a figyelmet a sorsukra hagyott ebekre, illetve az örökbefogadásra.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutya Rekordok | Hozzászólások: 0

A világ legnagyobb kutyája

2012.10.12

 

Egy arizonai férfié a világ hivatalosan is legnagyobb kutyája. A BBC keddi tudósítása szerint a dán dog marmagassága 1,09 méter, és 111 kilót nyom - írta a Független Hírügynökség. Az eb a Giant George (Óriás György) névre hallgat. Gazdája azt mondta, hogy házi kedvence havonta mintegy 50 kiló kutyatápot fal be. Giant George hatalmas termetével be is került a Guiness rekordok könyvébe. Igaz, nem ment minden simán. A kiadvány szerkesztői szerint ellentétes adatok érkeztek a kutya nagyságáról, így külön bírót küldtek Arizonába, hogy mérjék meg pontosan az ebet.

 

Giant George egy másik amerikai kutyát taszított le a trónról. Az eddigi legnagyobb eb a kaliforniai Titan volt. Ám mint kiderült, George nála is csaknem két centivel nagyobb. Az új csúcstartó nem csak a világ legnagyobb kutyája, hanem az eddig született legnagyobb eb. Ekkora méretekkel még egyetlen kutya sem büszkélkedhetett - legalábbis hivatalosan.

David Nasser, a kutya gazdája azt mondta: kedvence külön ágyban alszik otthon. Nemrég, egy sajtófotózásra utaztak repülővel, a rekorder eb három ülésen fért csak el. Komoly felfordulást is okozott a gépen, mert az utasok egymást taposva mentek lefényképezni a hatalmas kuytát. A pilóta végül megelégelte ezt, és bekapcsolta a"kössék be biztonsági öveiket" feliratot a gépen, így mindenki kénytelen volt a helyére ülni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutya Rekordok | Hozzászólások: 0

A világ legdrágább kutyája

2012.10.12

Sicsiacsuang - 350 millió forintért keres új gazdát ez a tibeti masztiff, ami még akkor is horribilis ár, ha hozzátesszük, hogy a kiállításon felvonultatott fajtársai is egymillió jüanba, vagyis csaknem 35 millió forintba kerülnek.

A kivételesen tiszta vérvonalú Emperor, vagyis „Uralkodó" azonban élete során több tucat versenyt nyert már, s egy egyszerű fedeztetésért is másfél millió forintnyi összeget kér a gazdi.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutya Rekordok | Hozzászólások: 0
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 92130
30 nap: 948
24 óra: 56