Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trükkök

Cikkek

Ne sajnáld az időt!!!

2012.08.25

  Érint: 

Formálással:  Fogsz egy tetszőleges tárgyat, (valami kis mőanyagtető, egy papír darab, vagy akármi)  És leülteted a kutyát. Valahogy ráveszed hogy magátol tegye rá a mancsát. (Én Zserbónak úgy csnáltam, hogy a jutalommal hívtam, és mikor rajta volt a lába, kilikk falat. Ezt sokszor. egy idő mólva magátol menni fog. így ha a (pl papirt) felragasztod valahova, megérinti a lábával :D Így megtaníthatod, hhogy rakja keresztbe a lábát, stb Csak használd a fantáziád

 

 

 Igazodj:

http://www.youtube.com/watch?v=GWJnf5XP96E&feature=g-user-u&context=G27e7591UCGXQYbcTJ33acg9yJky_46C14cPQxVmDb0avuGGXPCc4

 

  Szlalom láb között, és nyolcasozás:

Itt egy vidi: (saját gyártmány :D én+Zserbó)

http://www.youtube.com/watch?v=LI1GHudrTfA&context=C4f2ff48ADvjVQa1PpcFPEZL1pSeyfSrfB5kPsuIAbVSrVHQKvUKM=

 Szóval ehhez tudnia kell a kukucsot, és abbol kell kiépíteni, remélem látszik a videón. :) Ha a szlalom már jó megy egyre kisebbeket (rövidebbeket) lépsz, és egy idő mulva nem kell lépned, de ha ez így nem érthető, erröl is lesz vidi.

ui.:nyugodtan feliratkozhatsz a csatornámra

 

    Labda elkapása: 

Modellezéssel: A kutya laszfiáva, ami lehetőleg puha, (sünilabda, szivacs) (Ha nagyobb a kutyid teniszlabda is jó.) elkezdesz játszani, dobálod, ha lehet pattogtatod, csipogtatod stb... Mikor a Kutya már tűkön ül, az izgalomtol, hogy mi az, aminek te annyira örülsz, (mikor már ugrál ugatvagy jelzi, hogy AKARJA azt ami a kezeden van.) csak úgy random, minden előjel nélkül odadobor, úgy hogy eltudja kapni. Ha elkapja, nagy dicséret. Ha megiedne, vagy nemtudná elkapni, akkor, megint jász vele, de most ne dobd oda, hanem nyomd meg, a kutya előtt, nagyon pörgesd rá, és közelebbröl, célozva dobd oda neki :)

 

  Játékot a vödörbe:

 Formálással: http://www.youtube.com/watch?v=TG2qtctgrFg&feature=plcp

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Trükkök | Hozzászólások: 0

Kutya Tanítás

2012.08.25

  Engedd:

Formálással: Ha a kutyád tudja, a Fogd parancsot, akkor, Odaadod neki, és ha nem adja vissza, egy jutalomfalattal elcseréled. vagy ha labdáztok, vagy kötelet húztok atta is jó, és majd az Engedd parancsra elengedi.

 

 Átbújás, a földön heverő karikán: (ehhez kell a karikán átugrás.)

Formálással: Náhányszor átugratod a karikán a kutyát, bemelegítésnek. A karikát rakd le a földre, és döntsd meg a kutya felé, úgy hívd át. Egyre jobban döntsd le, hagy menjen át, már szinte laposkúszásban. Mindig mondd nemki: Bújj át. MINDIG! És egy idő múlva, lefekteted a karikát, a földre, és a kutya átmegy alatta, vagy fölemeli, vagy fölálítja.  Sok sikert

 

 Ugatás:

Modellezéssel: A kutyát valamivel felpörgeted, pl csengő, vagy elfutsz előle, amire ugat. És ha ugat, nagyon megdicséred. És jutalomfalat. Sokat kell gyakorolni de a végén menni fog

 

 Hempergés:

Megvezetéssel: Nem kell hogy tudja a kutya a fekszik parancsot. Lefektetjük.A fejét, az oldalához vezetjük, mintha hátranézne. Eldöntjük (nem érintéssel hanem jutalomfalatta) Aztán ulyra fekvő helyzetbe hozzuk. Jó kis trükk, csak sokat kell gyakorolni!

http://www.youtube.com/watch?v=d1TuzBldboI

 

 Keresd: 

Formálással: A kutyát leülteted, és marad parancsszót mondod. Arébbmész előe,  úgy 4-5 lépést, és leteszel egy jutalomfalatot. visszamész a kutyához, aki még mindig a helyén van. Beállsz mellé, és mondod:keresd. Ha a kutya odamegy megdicséred. Ezt sokszor, persze mindig máshová teszed a jutalmat. Mikor ez jól megy, több jutalmat teszel le kicsit távol egymástol. Ha ez is jól megy, akkor a szomszéd szobába teszel jutalmat. Ha már ez is frankón megy, akkor a kedvenc játékát, teszed le elösször nem messze töle, aztán messzebb, aztán valahova elrejted, és így tovább. Ezt így föl kell építeni de megéri :)

 

  Érint: 

Formálással:  Fogsz egy tetszőleges tárgyat, (valami kis mőanyagtető, egy papír darab, vagy akármi)  És leülteted a kutyát. Valahogy ráveszed hogy magátol tegye rá a mancsát. (Én Zserbónak úgy csnáltam, hogy a jutalommal hívtam, és mikor rajta volt a lába, kilikk falat. Ezt sokszor. egy idő mólva magátol menni fog. így ha a (pl papirt) felragasztod valahova, megérinti a lábával :D Így megtaníthatod, hhogy rakja keresztbe a lábát, stb Csak használd a fantáziád

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Trükkök | Hozzászólások: 0

Tanítás

2012.08.25

 Meghajlás:

Megvezetéssel: Falattal, a földhöz, irányítjuk a kutyát, közben klikkelünk. Valószínűleg, le fog feküdni, ezért annak ajálom, akinek a kutyája, nem tudja a fekvést.

Elkapással: Mikor a kutya nyújtózkodik, klikkelünk, és a vezényszót mondjuk: Nyújtózkodj

 

Ugrás térd fölött: 

Megvezetéssel: térdelj le és az egyik lábad nyújtsd ki, egy falnak, és ugrasd át a kutyát.

2.lépés: Kicsit emeld magasabbra, a kinyújtott lábad,

 mint egy rúd olyan legyen még mindig a falnak támasztva, és párszor ugrasd át a kutyát, a vezényszót mondva, hopp.

Ha ez már jól megy! :) Térdelj le, úgy, mint a filmekben, mikor megkérik, a lány kezét,  a felhúzott térded a falnak támasztva, és ugrasd át a kutyát, miközben azt mondod: HoppHa nemakarja átugrani, akkor tedd föl a két első lábát, ésúgy mondd: Hopp! Remélem sikerülni fog! :)

 Ez a második lépés, csak kiskutyák esetében, mint amilyen Zserbó is, a nő álló lábával, ti térdeljetek! Remélem érthetően írtam le! :)

 Kukucs:

Megvezetéssel: Állj terpeszbe, és jutalomfalattal hívd be a kutyát, a lábad közé. Ott állítsd meg, és mond: Kukucs. ezt sokszor ismételjétek. Talán nemtűnik jónak, de nagyon jó kis trükk. :)

 

 Átugrás a karikán:  (hullahopp)

Megvezetéssel: tedd le a földre a hullahoppot, és hívdát. Ha ez jó megy vedd magasabbra.(ebből indul egy csomó trükk is)

 

 Átudrás a kezeden:

Megvezetéssel:  Néhányszor átugratod, a kutyát a karikán. Ha ez jól meg, kicsit szélesebben fogod a karikát.  Mikor már nagyon szélesen fogod, és a kutya minden további nélkül átugorja, elteszed a karikát, és a kezeddel alkotsz egy kört, a tested mellé, úgy, hogy a kutyát ez ne zavarja. Mondod, hogy hopp, és ha jól sikerül, a kutya átugorja. Ha mégsem vedd elő a karikát, és gyakoroljatok még egy kicsit.

 

 Fogd:

Formálással:Nyújtsd oda a kutyának, a kedvenc játéskát, (lehetőleg valami puhát)  és rázd meg előtte. Ha elveszi, mond: Fogdd, és megy a jutyalomfalat.Ezt sokáig kell gyakorolni, és egy kis idő múlvá rájön, mi a lényeg Zserbó sajnos olyan, hogy ha beveszi, a játékot, rögtön ki is köpi. Erre is van megoldás. Amint beveszi klikk és falat. egy idő múlva tovább fogja, a szályában tartani. Ha mégsem, használd ki. Pamaccsal, mi azt szoktuk, hogy a játékot, fölteszem a székre, és ő leveszi.Vagy egy törülközőt, ha van szivetek, és már nem kell, azzal is egy csomó gyakorlatot ki lehet találni! :)

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Trükkök | Hozzászólások: 1

Trükkök betanítása

2012.08.24

  Forgás: 

Megvezetéssel: Falattal körbe vezetjük a kutyát, Klikkelünk, és folyamatosan a vezényszót, mondjuk.  (körbe, vagy Forogj)

Célkövetéssel: Pálcával megvezetjük a kutyát körbe, közben klikkelünk, és vezényszó.

 

 

 

 Szlalom a láb között:

Megvezetéssel: Ahogy lépünk, a lábunk között, falattal, megvezetjük a kutyát, közben klikkelünk.

Célkövetéssel: Pálcával megvezetjük a kutyát, közben klikkelünk.

 

 

 

 Pacsi:

Modellezéssel: Megfogjuk a kutya lábát, és a vezényszót mondjuk.

 

 

 

 Ugatás:

Elkapással: Amikor a kutya ugat, klikkelünk, és a vezényszót mondjuk: ugass/ugat

Modellezéssel: Teremtsünk olyan környezetet, amikor a kutyánknak ugatni kell. pl.: Felmászunk a fára, és nem tud utánunk jönni, vagy nem adjuk oda a játékát stb

 

 

 

 

 

 Lelövés:

Elkapással: Mikor a kutya a hátán fekszik, klikkelünk. (közben a vezényszót mondjuk (Bumm)

Modellezéssel: Ha a kutyán, nem veszi, zokon, óvatosan ledöntjük, a lábáról.

 

 

 

 

 Tolatás:

Modellezéssel: A kutya felé megyünk, és ha hátra tesz egy lépést klikkelünk.
Folyosót építünk, és abba behívjuk, majd felállunk, és mikor kitolat klikkelünk. Közben mondjuk a vezényszót!

Formálással: Várunk, és mikor a kutya egy két lépést tesz hátra klikkelünk!

 

 

 

 

 Szégyelld magad:

Modellezéssel: Tegyünk egy hajgumit, a kutya orrára, és mikor le akarja szedni klikkelünk.

 

 

 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Trükkök | Hozzászólások: 0
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 92130
30 nap: 948
24 óra: 56