Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanítás

2012.08.25

 Meghajlás:

Megvezetéssel: Falattal, a földhöz, irányítjuk a kutyát, közben klikkelünk. Valószínűleg, le fog feküdni, ezért annak ajálom, akinek a kutyája, nem tudja a fekvést.

Elkapással: Mikor a kutya nyújtózkodik, klikkelünk, és a vezényszót mondjuk: Nyújtózkodj

 

Ugrás térd fölött: 

Megvezetéssel: térdelj le és az egyik lábad nyújtsd ki, egy falnak, és ugrasd át a kutyát.

2.lépés: Kicsit emeld magasabbra, a kinyújtott lábad,

 mint egy rúd olyan legyen még mindig a falnak támasztva, és párszor ugrasd át a kutyát, a vezényszót mondva, hopp.

Ha ez már jól megy! :) Térdelj le, úgy, mint a filmekben, mikor megkérik, a lány kezét,  a felhúzott térded a falnak támasztva, és ugrasd át a kutyát, miközben azt mondod: HoppHa nemakarja átugrani, akkor tedd föl a két első lábát, ésúgy mondd: Hopp! Remélem sikerülni fog! :)

 Ez a második lépés, csak kiskutyák esetében, mint amilyen Zserbó is, a nő álló lábával, ti térdeljetek! Remélem érthetően írtam le! :)

 Kukucs:

Megvezetéssel: Állj terpeszbe, és jutalomfalattal hívd be a kutyát, a lábad közé. Ott állítsd meg, és mond: Kukucs. ezt sokszor ismételjétek. Talán nemtűnik jónak, de nagyon jó kis trükk. :)

 

 Átugrás a karikán:  (hullahopp)

Megvezetéssel: tedd le a földre a hullahoppot, és hívdát. Ha ez jó megy vedd magasabbra.(ebből indul egy csomó trükk is)

 

 Átudrás a kezeden:

Megvezetéssel:  Néhányszor átugratod, a kutyát a karikán. Ha ez jól meg, kicsit szélesebben fogod a karikát.  Mikor már nagyon szélesen fogod, és a kutya minden további nélkül átugorja, elteszed a karikát, és a kezeddel alkotsz egy kört, a tested mellé, úgy, hogy a kutyát ez ne zavarja. Mondod, hogy hopp, és ha jól sikerül, a kutya átugorja. Ha mégsem vedd elő a karikát, és gyakoroljatok még egy kicsit.

 

 Fogd:

Formálással:Nyújtsd oda a kutyának, a kedvenc játéskát, (lehetőleg valami puhát)  és rázd meg előtte. Ha elveszi, mond: Fogdd, és megy a jutyalomfalat.Ezt sokáig kell gyakorolni, és egy kis idő múlvá rájön, mi a lényeg Zserbó sajnos olyan, hogy ha beveszi, a játékot, rögtön ki is köpi. Erre is van megoldás. Amint beveszi klikk és falat. egy idő múlva tovább fogja, a szályában tartani. Ha mégsem, használd ki.Pamaccsal, mi azt szoktuk, hogy a játékot, fölteszem a székre, és ő leveszi.Vagy egy törülközőt, ha van szivetek, és már nem kell, azzal is egy csomó gyakorlatot ki lehet találni! :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...:) <3

(kutya barát.:), 2013.07.22 21:09)

szerintem tök jó a trükkök és rem nagy hasznát veszem majd.:) puszi xd tovább is így folytasd az oldalt

 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 93452
30 nap: 1100
24 óra: 39